2023-01-12
平时好少露营⛺️,因为拎住啲装备好重好辛苦😵💫想体验露营但唔想辛苦嘅,可以同我一齐试下呢间以露营为主题嘅小店 @grillpoint1005 小店座位长沙湾,邻近地铁站🚉。店内嘅黄灯+播住周杰伦嘅歌,都几似去咗glamping 🏕️❥ 口水鹅肠鹅肠几爽,酱汁类似螺肉汁加少量麻辣,好有麻香,但唔算好辣,怕辣嘅朋友都可以试😋❥ 脆骨鸡肉丸子🍡咬落非常多汁,好juicy,间中仲咬到鸡脆骨,好有口感👍🏻❥ 鸡肉串鸡肉几大粒,烧起嘅惹味好突出,有淡淡咖喱香✨❥ 鸡皮饺子🥟好特别嘅饺子🤩,鸡皮冇想像中咁油腻,口感带点烟靭。里面系猪肉馅料,食落几爽口❥ 厚切餐肉蛋麻辣捞一丁估唔到有麻辣捞一丁,麻辣味香浓✨,酱汁几出色,食落好惹味,厚切餐肉亦煎得好香🫶🏻❥ 鸡扒芝士捞面卖相一般,闻到芝士味几香;鸡扒睇落偏瘦,但食落都有肉汁,如果有多啲酱汁就更好😂
❥ 口水鹅肠
❥ 脆骨鸡肉丸子🍡
咬落非常多汁,好juicy,间中仲咬到鸡脆骨,好有口感👍🏻
❥ 鸡肉串
鸡肉几大粒,烧起嘅惹味好突出,有淡淡咖喱香✨
❥ 鸡皮饺子🥟
❥ 厚切餐肉蛋麻辣捞一丁