前日仲冻冻地 落住大雨就冲咗入呢间看似唔太起眼嘅越南舖🤪点知service又好鬼好㖞 入到去谂住要坐门口位 staff仲话门口大风呀 坐入啲啦💕就呢句我知无入错门口!! 即使坐到最入又唔会忽视咗我地 平日dinner人唔太多 坐住慢慢食吹下水都无赶我地走🤭完全感受到小店嘅温馨同诚意💕虽则啲小菜同饮料系平时食开𠮶啲 但𠮶微小嘅不同之处好反映到佢地唔随波逐流嘅处理模式 有如以下饮品嘅莲子同汤檬嘅蟹肉 都令人好欣赏🤤。。。🦔👉咖哩软壳蟹配蒜蓉包有咖哩跟蒜蓉包呢个组合点可以唔叫😆太兴奋了 咖哩煮得唔油 唔会好重椰奶味 又唔会太辣 系我向往嘅咖哩味😍入面啲软壳蟹真系比足料!! 同frd子share 食极都仲有咁xd 沾咖哩啱啱好 半脆半软 又食到蟹膏🦀如果咖哩配料有埋杂菜就perfect池😋同埋多啲蒜蓉包会再开心啲!得3条表示唔够点尽佢啲精华咖哩黎食🥺不过呢度嘅蒜蓉包较特别 蒜味唔太重 我呢个重度蒜控就唯有专注系原汁原味嘅咖喱度🤪 。。。🦔👉香煎羊架见越南野sell羊肉就好想试下🤓呢个绝对有惊喜!完全无膻味 火喉刚刚好👍羊肉质感好soft又易咬 very juicy 肥肉又唔会太多 嫌食完有啲腻
👉咖哩软壳蟹配蒜蓉包

👉香煎羊架

见越南野sell羊肉就好想试下🤓呢个绝对有惊喜!完全无膻味 火喉刚刚好👍羊肉质感好soft又易咬 very juicy 肥肉又唔会太多 嫌食完有啲腻?底下仲好有诚意咁预备咗几条炒萝卜、洋葱丝等
👉软壳蟹米纸卷

软壳蟹就好似大家见到咁突出咁有份量😆比较钟意呢款烟韧得黎易咬嘅米纸卷🤤虽然唔系包到十分牢固 但材料处理得好好!小妹平时好惊食米卷系因为入面好多生蔬菜嘅质感同味道🙈但呢度生菜唔会太生 馅料胜在够新鲜 又多粉丝 嚿蟹并排又唔会腍哂 整体咬落都好舒服👍
👉原味焗蚝

重蒜控实好钟意呢款蚝🤭但有啲cover咗蚝嘅原味 蚝几juicy的
👉鲜茄蟹肉汤檬

正野梗系要最后登场!鉴于我地叫得太多𩠌 好贴心咁帮我地后上💕食越式料理都食到西餐咁有仪式感点好意思🥴不过好彩只系叫咗一份粉share🤣估唔到佢成碗仲大过我块面!一望个茄汤好吸引🍅味道鲜得黎唔假 一啖汤一啖檬粉咁食调味刚刚好!檬粉煮得几有水准地软硬适中 最抵系佢真系落足重料 蟹肉大大嚿 蟹丝仲食极都有😍欣赏佢虾仔连头上 但虾身早已剥壳 啱哂我呢啲懒人食kekee 扎肉都唔hea架 质感唔错又有肉香 全部都唔会有雪藏味!
👉越式热咖啡奶

黎到食越南野点可以唔点番杯咖啡🤭夜晚都无有怕!越式咖啡好玩嘅地方就系可以望住佢滴滴滴 店员会自动自觉咁走埋黎收起上面嘅咖啡渣🤓然后教我地搞起底部嘅炼奶 少似拖肥嘅口感但唔会死甜 咖啡味醇厚得黎又唔会太浓太苦涩 好彩有试到👍
。。。🦔
👉莲子龙眼冰(热)

呢个做热饮都唔会逊色过冰!店员仲好细心介绍啲莲子系焗嘅唔系煲 莲子芯又去埋 😉食落果然每粒莲子由外到内都系又腍又甜😚唔会煮到硬邦邦 我呢个唔食开莲子嘅都食多几粒!重点系叫热饮无冰之啲料仲要成半杯咁多😎够哂诚意!