2019-05-22 115 浏览
台式连锁餐厅茶木最近在K11新开了一间走高级路线的副牌-Teawood Deluxe。 装修以黑红为主调,带给人高级的感觉。今晚难得好姐妹约我,就拣左呢间餐厅同佢garthering🥰食物方面大玩台式西式融合,带给人耳目一新的感受😆我地叫左两个主菜、两杯饮品以及一个甜品,简直系大满足!!烧加拿大带骨猪胺排猪胺排调味浓郁,但切开好juicy而且不需用力就可以咬开!配菜莲雾同苹果蓉令到猪胺好清新,推荐!香煎盲漕鱼配西班牙橡果猪肉燥珍珠面第一次食珍珠面,真系好得意,同薏仁无论size定系质感都颇为相似。黑糖珍珠舒芙蕾pancake呢个pancake空气感与实在感同时存在,中间有大量的鲜忌廉,加上表面的奶盖,令到个pancake非常柔软好食!加上珍珠令到口感更有层次真系超级好食时间装置白酒内加上大量生果,没有平常的sangira甜,适合唔钟意饮甜野既人钟表大师最上层是浓厚的咸味奶盖,下面是珍珠。就咁睇以为系珍珠奶茶,但其实内有干坤!中间果d系啤酒唔系奶茶黎,超级特别! 个人感觉呢间teawood deluxe同茶木真系完全唔同,更加好食,一定要试下

烧加拿大带骨猪胺排

香煎盲漕鱼配西班牙橡果猪肉燥珍珠面