2022-09-18
天有不测之风云,明明朝早好大睇,突然喺旺角行行吓落大雨,一于走入隔离cafe食个lunch 避下雨。虽然已经过咗lunch hour,但店里面依然有不少客人,睇嚟应该唔错!其实选择都几多,而且有唔多菜式,应有尽有!最后我哋点咗蟹肉意粉($86)温泉蛋卡邦尼意粉($70),同埋BBQ鸡翼($48五只)。午餐仲有热饮餐汤,呢个价位,值!等咗冇耐就已经上菜!餐汤系例牌蔬菜罗宋汤,饮落好足了,而且冇味精!有时最怕调味过度,变成太酸或者太辣,但呢到刚刚好。至于蟹肉意粉,原本以为用蕃茄酱调味会食唔出蟹肉嘅鲜味。意外发现配合得刚好,加上说芝士嘅点缀,赞。而温泉蛋卡邦尼意粉亦唔错,特别喜欢佢嘅白汁,稠度调校得刚刚好,唔会太腻!加埋我至爱温泉蛋,正。特别值得推介BBQ鸡翼!感觉系用气炸锅炸出嚟,所以唔会成口油,而且炸得够干身,所以即使加上BBQ酱,唔会成口汁,食过返寻味!总括嚟讲,性价比高,食物质素高,而且服务态度非常好,值得回头!