2020-09-02
新蒲岗五芳街有间帮衬开既小食面包店早前结业 仲估紧会开咩舖头 原来系Coti系到开分店 装修向来简单 休闲舒适既Coti系新蒲岗嘅分店都唔例外 座位摆放左一啲干花 very cozy💕lunch menu选择繁多 我地首先拣左个前菜慢煮鸡胸肉沙律配无花果酱 上菜先知原来份量十足 厚厚既鸡胸肉有成6件 慢煮既关系肉质仲好嫩滑 点少少无花果酱酸酸甜甜好开胃😋 旁边仲有新鲜生果同蔬菜沙律👍🏻主菜我地就拣左原条鳗鱼滑蛋饭同埋伊比尼亚猪肩肉伴野菜沙律薯条✌🏻 原条鳗鱼都几大条 少少焦香加上滑蛋真系好好送饭🍚 猪肩肉都好有惊喜 肥瘦均匀唔会煎到好干身 加上酱汁味道不错👅 除咗有两块猪肩肉之外 仲有香脆薯条同鲜果蔬菜沙律伴碟 好丰富😍午餐加$24就有特色饮品加配 全部都好特别 我哋就拣咗出边未见过嘅奶酱啡同天然蜂巢咖啡试下😆 2杯都好靓岩哂打卡 奶酱啡杯边涂上左少少花生酱 饮落好浓花生酱味 仲有好多花生 口感一流 不过咖啡味浓多少少就更好啦🥜 天然蜂巢咖啡可以边有调配咖啡浓度同甜度 咖啡香滑 仲有淡淡蜂蜜味👍🏻最后我地仲试左件千层蛋糕🍰 摆盘相当精致 饼皮好薄 忌廉幼滑 食完真系好饱好满足🌟
慢煮鸡胸肉沙律配无花果酱
原条鳗鱼滑蛋饭