2021-07-01
到Yoho逛街,行到累的时候,看见Pizza Express门面光猛, 里面还有落地大玻璃,好舒服咁,一于入去。餐厅很阔落,我哋坐在窗边卡位,望到室外环境,很舒适写意先叫咗蕃茄汤,番茄完全融入 汤中,味道浓郁想叫些小食,牛油果蕃茄沾酱, 里面有搅溶咗嘅牛油果,蕃茄,红洋葱,青柠汁,蛋黄酱,蕃茜,橄榄油同开心果。自己喺屋企整,我就系将牛油果加蛋黄酱,原来加埋其他咁多种配料,味道很丰富还配有小薄饼,咁复杂嘅配搭,都系留待出街食。再来一个鸡肉苹果沙律,材料有鸡肉,青苹果,合桃,萝勒,青菜沙律,车厘茄,红莓干,柠檬蛋黄酱,都系𠮶句,自己屋企整沙律,冇咁好心机攞咁多食材, 尤其是加埋香脆合桃原来好好食。沙律菜同生果都好新鲜, 感觉好清新嚟到呢度点都要嗌返个pizza,拣咗个海鲜薄饼。海鲜包括有虾肉,蚬肉,八爪鱼,还配各类配菜同酱汁,好香海鲜,芝士同蕃茄味。Pizza 是薄身的,非常香脆可口拣咗蒜香新猪肉螺丝粉,新猪肉唔陌生,原来呢度都有得食,唔好以为素菜好寡,加上蘑菇,吃到好香嘅蒜蓉辣椒味,呢个有惊喜拣咗两杯饮品一杯Green Apple Lemonade,一杯蜜糖柠檬姜热饮。Green App
餐厅很阔落,我哋坐在窗边卡位,望到室外环境,很舒适写意
先叫咗蕃茄汤,番茄完全融入 汤中,味道浓郁
拣咗两杯饮品一杯Green Apple Lemonade,一杯蜜糖柠檬姜热饮。Green Apple Lemonade, 卖相讨好,又清凉解渴
蜜糖柠檬姜热饮原来系一壶上, 唔使净系饮热柠水咁寡,加咗蜜糖油滋润再加咗少少姜丝又好饮,饮完又可以加水。
好想食甜品。就叫咗朱古力心太软。个朱古力蛋糕真系好浓朱古力味,热热地又爆浆,加上一球云呢拿雪糕,一冻一热
很休闲的倾下偈,食下嘢,很愉快的用餐经验