2024-11-12 1021 浏览
今次系第二次食哩间餐厅。第一次食嘅时候,同事介绍餐厅系NGO开办,帮助有需要人士。今日再去,见到张单写住帮助自闭症人士。其实上一次食嘅体验唔系太好,所以一直都无去试第二次。不过今日有同事话想食,于是去食多次。上一次我系食 All Day Breakfast,一向All Day都系最安全嘅食物。但系餐厅调味实在太咸,啲炒蘑菇咸到好似用盐浸咁。至于炒蛋,奶嘅份量重手咗,完全遮盖咗蛋香。个牛角包窝夫上面加咗啲有味糖浆,同个包又唔夹。每个食物嘅味道都麻麻哋,然后将全部嘢放埋一齐,系第一次食到难食嘅All Day。全份早餐得个沙律菜最正常🥗上一次黎嘅时候系夏天,餐饮系水果冰茶。饮品完全无味,得啲涩味,杯饮品好细杯,但我都无办法饮哂。经过上次,今次唔会再食All Day啦,拣返啲更安全嘅食物。英国绅士炸石班:樱花虾碎蛋、双层牛角包窝夫伴薯条 ($128)同事食炸鱼薯条,个鱼略嫌炸得有啲过火。炸到外皮粉浆有啲硬,不过食落味道唔错。薯条份量好多,占咗碟嘅⅓。份餐一共有两件牛角包窝夫,其中一片洒咗糖浆喺面,另外一片就夹蛋沙律。个蛋沙律要特别介绍佢,因为佢加咗樱花虾,个蛋沙律有啲调味之余,又有少少口感,令
今次系第二次食哩间餐厅。

其实上一次食嘅体验唔系太好,所以一直都无去试第二次。
不过今日有同事话想食,于是去食多次。
但系餐厅调味实在太咸,啲炒蘑菇咸到好似用盐浸咁。
至于炒蛋,奶嘅份量重手咗,完全遮盖咗蛋香。
个牛角包窝夫上面加咗啲有味糖浆,同个包又唔夹。
全份早餐得个沙律菜最正常🥗

同事食炸鱼薯条,个鱼略嫌炸得有啲过火。
炸到外皮粉浆有啲硬,不过食落味道唔错。
薯条份量好多,占咗碟嘅⅓。
个蛋沙律要特别介绍佢,因为佢加咗樱花虾,个蛋沙律有啲调味之余,又有少少口感,令个层次会丰富啲,食落无咁腻。

手撕冲绳阿古豚肉•西西里蕃茄•肉酱意粉 ($118)

手撕猪肉甜甜哋,猪肉丝围住意粉铺一圈,份量好够。
就咁睇,以为个意粉汁好稀,但系食落个酱汁好浓稠,意粉可以挂汁。
除咗一条条嘅猪肉丝,意粉入面仲混合咗啲肉碎,味道唔错👍🏻

宜家踏入秋冬,餐饮唔再系水果冰茶,而系热桂圆枸杞蜂蜜。
饮落都唔系好有味🤣,但有啲桂圆,浸下浸下就开始有少少甜味。

今次啲食物质素进步咗好多,食物嘅味道 同 调味都正常番好多。
大家预返食物上菜需要啲时间,唔系快速午餐,如果食饭时间唔系太长的话,会有少少赶。
旁边有coffee shop,唔想食一份正餐咁heavy,可以选择去旁边铺位,坐底饮杯咖啡。