2023-08-14 420 浏览
坑口区食到厌,走去坑口村周围觅食发现呢间西餐厅,无记错,应该平时叫外卖,叫过呢间,都几好食所以走入再食多一次1家3口,点了1个2人set dinner,再加一个pizza,食到肚仔好满足头盘拣2款我地拣左白酒煮青口同烟肉菠菜酿啡菇(跟主菜上)先来青口味道好够,只只青口好鲜甜好入味,估唔到头盘都咁大碟呢个双色pizza,抵食呀本身一个中size(10寸)pizza,加多$10,有2款口味,钟意食pizza嘅可以咁叫,试多啲😋😋😋我地今餐叫左六式芝士+达文西pizza达文西pizza个边胜出,比较惹味,停唔到口我地仲叫左house red wine,今日系呢一支红酒好易入口,好香醇不过要快饮,到用餐尾声就会走晒啲味,味道怪怪(应该唔可以摊太耐)另外再叫左跟餐嘅fruit punch俾小朋友我自己就叫Ginger ale(好想试cocltail,不过有啲贵唔太值)主菜等左一阵就上喇,哗好大堆头,打卡一流相机食先头盘烟肉菠菜酿啡茄系度呀,好大只,好重芝士,好有口感相片右边系肉眼扒5成熟配杂菜切埋上真系估唔到,煎得好香好juicy,一试难忘杂菜系扒嘅底下,有几片翠肉瓜,青瓜,茄子,都煎得好香口,
坑口区食到厌,走去坑口村周围觅食
发现呢间西餐厅,无记错,应该平时叫外卖,叫过呢间,都几好食

所以走入再食多一次

头盘拣2款
我地拣左白酒煮青口同烟肉菠菜酿啡菇(跟主菜上)

先来青口味道好够,只只青口好鲜甜好入味,估唔到头盘都咁大碟

呢个双色pizza,抵食呀
我地今餐叫左六式芝士+达文西pizza

达文西pizza个边胜出,比较惹味,停唔到口

我地仲叫左house red wine,今日系呢一支红酒
好易入口,好香醇

另外再叫左跟餐嘅fruit punch俾小朋友
我自己就叫Ginger ale
(好想试cocltail,不过有啲贵唔太值)

主菜等左一阵就上喇,哗

好大堆头,打卡一流
相机食先

头盘烟肉菠菜酿啡茄系度呀,好大只,好重芝士,好有口感

相片右边系肉眼扒5成熟配杂菜
切埋上真系估唔到,煎得好香好juicy,一试难忘
杂菜系扒嘅底下,有几片翠肉瓜,青瓜,茄子,都煎得好香口,好出色
相片左边系羊架,煎得非常好,尤其系羊架嘅边,微㶶再加埋少许脂肪,脆脆地咁放入口,真系回味无穷
好彩叫左,羊架嘅肉和脂肪分布好好,又大件,又唔系“苏”
羊架跟薯角,都炸得好脆好香口,食到停唔到口

食完都同餐厅嘅职员(唔知系咪老板娘,唔记得左问)讲声好好味,即时讲左俾餐厅厨房知,下次有机会,真系想请主厨出来见下面,的确真系好好味,要当面称赞下

下次一定会来帮衬,到时要留胃口食埋个甜品

p.s.餐厅好阔落,坐得好舒服,食左一顿丰富又美味嘅晚餐,超开心

2023-08-13