2019-10-21 90 浏览
餐厅喺观塘工业区入面,好处就系地方够大唔怕挤迫。呢度仲有室外座位,感觉更free。 包场一班人gathering又几正㖞【Vanilla Coffee】咖啡香浓,不过云呢拿味就淡咗啲。【Melon Calpis Squash】蜜瓜可尔必思特饮,乳酸喺个底度,要搅匀饮,口感软滑蜜瓜味浓。【沙律 - 巴马火腿哈蜜瓜沙律】巴马火腿嫩滑,配鲜甜哈密瓜粒同清凉嘅青瓜粒,加上新鲜沙律菜,多重味道又清新开胃。【头盘 - 日式矶煮饱鱼】日本酱油煮嘅矶煮鲍鱼,轻微嘅咸香带出鲍鱼嘅鲜甜,仲有少少香葱提味。下面有爽口萝卜,营养丰富。【是日餐汤 - 西兰花忌廉汤】真材实料,饮落去啖啖西兰花蓉,好有益。配埋温热又松软嘅餐包,感觉好warm。【主菜 - 堡云酥烤黑毛猪架配红酒烩梨$ 298】堡云酥即系面头加咗面包糠嘅煮法,使外皮更香脆。黑毛猪架劲厚身,肉色粉嫩又juicy,好高质。另外配嘅红酒烩梨,红酒味都几浓,梨又甘甜,好夹。【主菜 - 火山石烧澳洲M6和牛三角腰扒伴意大利鲜香芹酱$328】用上澳洲M6和牛,取三角腰部份,肥瘦适中,又有油脂甘甜又有浓郁肉味。加少少清新感可以蘸意大利鲜香芹酱,另外又配香蒜油,少少

【主菜 - 火山石烧澳洲M6和牛三角腰扒伴意大利鲜香芹酱$328】用上澳洲M6和牛,取三角腰部份,肥瘦适中,又有油脂甘甜又有浓郁肉味。加少少清新感可以蘸意大利鲜香芹酱,另外又配香蒜油,少少辣味刺激味蕾,几特别。

两款主菜都配南瓜露荀等蔬菜,唔系配薯蓉薯条,更有益有营养。

高质晚餐梗要以高质甜品作结。【心太软】做到流心效果,暖暖又浓浓嘅朱古力浆,配椰子味雪糕,正。

【焦糖炖蛋】食完满口蛋香,但甜而不腻。
两个甜品都相当不错,好满足。

餐厅做紧几个优惠: 星期一、三主菜买一送一; 面书Like 同 Share饮品买一送一 等等…… 更加吸引!