2020-05-18 432 浏览
最近同朋友选左呢间cafe聚一聚,呢间Cafe闲日订位都只可以订到6点同8点,即管就去试下味道如何!当日去日刚去8点,但都等左一阵先可入座,餐厅铺面不叫太大,灯光较暗,但环境几舒服,服务员见我地一袋二袋,仲好贴心拎左个篮仔比我地放野。咁我地就叫左一个酸辣汁大虾蕃茄pasta ,牛油果蟹肉pasta,栀子沙律,芝士蘑菇酿鸡翼同埋黑松露薯条!当日都系我地倾计其间好快地上晒枱,先讲讲沙律,沙律菜新鲜爽脆,酸酸地几开胃。薯条上枱时仲系热辣辣,亦呕会炸到过龙,配埋黑松露酱,我个人钟意食脆口野,我就觉得几好食啦!芝士蘑菇酿鸡翼就外皮香脆,酿入去既馅料调味得宜,配埋本身鸡翼皮既味道更系一绝!不过份量就少同细左少少啦。跟住到Pasta,两者之间我钟意食酸辣汁大虾既Pasta多点,意粉呕会煮到好淋,硬度岩我口味,配埋酸酸辣辣既汁(我好钟意食辣野,劲惹味!不过虾就唔大得黎食得出应该唔系新鲜虾,呢样差少少。而牛油果蟹肉Pasta最令我深刻既就系牛油果好新鲜好味,蟹肉就无咩蟹味,不过两者夹埋都叫做夹既,味道正常!最后仲叫左个热情果蛋糕,朋友话呢到蛋糕好出名,果然名不虚传,味道方面同外观都好不错!总结黎讲呢间c

总结黎讲呢间cafe既野食味道不错,份量尚且对得住价钱,同几个朋友系到食饭枱大细岩岩好,下次经过既话都会再黎帮衬的!

栀子
2020-05-15