2023-09-04
今日约左友人去湿地公园玩, 玩完想揾个好地方医肚, 咁岩比我地见到呢间靓靓cafe装修几吸引, 就行咗入去试试我地两人各叫左套餐, 套餐包括有汤或沙律、主食分别各有五款, 饮品好厉害啊, 有成三十款咁多比我地慢慢拣, 净系咖啡都有十几款。两个人share真系岩岩好, 最后好饱好满足前菜: 沙律菜几新鲜, 冇苦涩味, 忌廉餐汤够滑同香浓 朱古力咖啡香浓咖啡配上淡淡朱古力味, 甜度适中, 饮落几顺滑香草焗原只春鸡配野菌汁原只春鸡新鲜烧起 , 热辣辣撕开鸡髀仲流紧肉汁, 大啖咬下去, 肉质弹牙嫰滑, 加埋脆炸薯条, 超正咸蛋鲜虾烩饭每一啖都creamy, 带有好香咸蛋既味道, 但唔会太咸, 烩饭中的虾肉大大粒, 食落去爽口弹牙😋 自家制蟹肉蟹籽法国黑麦多士蟹肉同蟹籽加上洋葱, 一整个好开胃, 还有黑麦多士烤得香脆可口, 整体配搭唔错, 口感一流 苹果批苹果批是餐厅自家制作, 焗起批边热辣辣脆脆, 而且用上新鲜苹果去做, 入面嘅苹果软软地又甜甜地, 食罢再来一个冰冻香滑雪糕球, 每一啖都好满足
香浓咖啡配上淡淡朱古力味, 甜度适中, 饮落几顺滑