2024-10-02
#foodiezo食在沙田 #foodiezo新界篇揾食揾到入科学园真系好癫🤣 我真系可以为咗食而唔怕路途崎岖😆 去石门练完yoga就撘806B入白石角食嘢🤩 好在有yoga buddy 陪🙂↕️ 佢又食得辣 所以就试间川菜🤪 铺面好大 出面有几张圆枱,梳化打卡位 啱晒我哋呢啲港女坐📷————————————————————🌶️藤椒青汤酸菜鱼米线 (麻辣) $65汤底有芽菜、金菇、木耳,少酸+麻麻哋嘅辣😛 食完个嘴唇会发麻 好正🤩 鱼片嘅份量都唔少,无骨非常好🤓 鱼肉唔会一咬就散,酸菜多又爽脆🙂↕️-🫕酸菜肥肠香锅 $58用镬仔上仲配埋丝苗白饭,原因系真系好辣🥵 一定要送饭🌶️ 就咁睇已经有好多只辣椒😂 舀咗好多出嚟都有啲辣椒籽系猪大肠入面 好癫🤣 肠烟韧 除咗辣 食落唔会觉得油😆 炒得好干身😉 劲食莲藕、椰菜花,酸菜都好惹味🤤-🐚香蒜牛油烧花甲 $58见到落足牛油🤫 花甲无沙抵赞嘅 都烧到好香🫢 -🥚重庆烧椒皮蛋 $28呢种整法第一次食😳 平时食开𠮶啲感觉无咁正宗😆 估唔到皮蛋同青椒咁夹🫨 剁碎咗嘅青椒散发晒啲香辣出嚟 加埋葱花 连溏心皮蛋食 好开胃
————————————————————
🌶️藤椒青汤酸菜鱼米线 (麻辣) $65