2024-12-10 299 浏览
今日同朋友一齐到元朗觅食,去了Proton呢一间Cafe。店内楼底高,设计风格走工业风路线,枱凳非常有格调,整个氛围让人放松舒适。另外餐桌旁有纸巾提供,非常贴心Rose strawberry latteLatte散发浓郁嘅玫瑰花香,并带有草莓嘅甜味,口感顺滑,味道偏甜。另外佢嘅拉花亦非常精美安格斯牛肉汉堡包薯条配牛油果牛油果清新爽口,为整到菜带嚟轻盈嘅平衡感。汉堡入边嘅安格斯牛肉软嫩多汁,牛味非常浓郁,配上爽甜嘅蔬菜,带来清新嘅感觉。薯条则非常酥脆香口鲜果乳酪、脆烟肉、德国肠、炒蛋、班戟All day breakfast非常轻盈,炒蛋嫩滑,烟肉同德国肠非常香口,配搭嘅班戟松软香甜。另外甜味嘅乳酪配上火龙果蓝莓非常香甜,麦片嘅加入,提升整体嘅层次口感。值得一提嘅系沙律菜以黑醋调味,健康清新。
Rose strawberry latte
安格斯牛肉汉堡包薯条配牛油果
鲜果乳酪、脆烟肉、德国肠、炒蛋、班戟