2019-05-28
系openrice见到好多好评,而且比佢个名吸引,感觉甜蜜又够住家,所以黎试下。呢间餐厅好近太子港铁站,大概行3分钟左右,地点够晒方便,我呢啲路痴都唔怕揾唔到路。餐厅有好多食物可以选择,如果有选择困难症嘅朋友可以直接选择set dinner,包三款前菜、主菜、饮品同甜品。我叫咗澳洲和牛牛柳拼芝士烤波士顿龙虾同玫瑰荔枝蜜,男朋友叫咗个龙虾浓汁海鲜意大利饭加洛神花苹果蜜。先讲下饮品,配搭得非常好,唔会太甜之余仲有清新嘅感觉,仲有值得一赞嘅系佢用不锈钢饮管,好环保啊!前菜份量一啖一件,最钟意系龙虾菠菜汤,两者好夹,仲有好丰富嘅龙虾味。到主菜啦,澳洲和牛牛柳果然名不虚传,每一啖都好有牛味,仲有好多嘅肉汁。焗龙虾仲正,睇相都见到只龙虾有几大,啖啖肉,肉质鲜嫩而且有咬口😋男朋友个意大利饭都唔错,仲配有煎鱼同虎虾,有好多海鲜,好抵食!食物水准高,餐厅服务态度好,最正嘅系环境一流,系拍拖谈心嘅好地方!