2023-01-17
So Chill So Sweet将军澳坑口村23号地舖 这间位于坑口村,由坑口站A出口,行过去只需几分钟,邻近将军澳医院,在保良局甲子何玉清中学后面, 好方便,向马路边的村屋,好多都做了食市。甜品屋门口好阔落,我想夏天天气好的时候,坐在门口会好舒服,又有电子落单, 简单方便一目瞭然。芒果乐园 $48 🎯推介食到好香个芒果味同奶味, 个雪糕好食到不得了,里面仲有芒果布甸, 布甸整得好滑,黑珍烟韧, 小丸子软糯, 重有西米, 配合埋芒果汁, 简直系完美嘅组合, 呢个甜品我畀一百分。综合仙草芋圆 $46 里面有芋泥, 红豆蓉, 绿豆蓉, 仙草, 芋圆, 椰汁,芋泥食到有粒粒嘅芋头,仙草软滑,红豆蓉,绿豆蓉,好腍,椰汁开得好好, 唔会太甜好滑,整体好夹好食。椰皇桃胶雪燕炖蛋白 $65底部系椰皇炖蛋白, 蛋白好滑, 面头就post上桃胶同雪燕, 食到两种嘅味道。开心果巴斯克芝士蛋糕 (4") $58咸香嘅开心果味道 ,配埋啲窿窿嘅芝士, 食落去有湿润嘅口感, 简直系完美。生磨芝麻糊 $27好滑,隔到完全无粒状,又有椰香味。烟三文鱼牛油果酱牛角包窝夫 $52卖相不大吸引,但口感味
将军澳坑口村23号地舖
芒果乐园 $48 🎯推介
综合仙草芋圆 $46
椰皇桃胶雪燕炖蛋白 $65
开心果巴斯克芝士蛋糕 (4") $58
生磨芝麻糊 $27
好滑,隔到完全无粒状,又有椰香味。
烟三文鱼牛油果酱牛角包窝夫 $52
卖相不大吸引,但口感味道好食,窝夫再脆些会更加好。