2008-07-30 15 浏览
麻布茶房系我平时常去食lunch既地方, 皆因几好食, 坐得又舒适。除左lunch之外, 佢既甜品亦都好正, 三五知己约出黎, 食个宵夜, 呢度一定系其中一个冇死既选择。今次食lunch, 要左个野菌烧鸟肉定食, 鸟肉即系鸡肉啦2小碟前菜, 系玉子同杂菜。玉子甜甜地, 而且软硬度适中, 各种调味配合得好好另外就系汤啦, 佢系一个清汤, 有少少菇同蛋丝, 食得出只菇几靓, 清清地到主角啦: 野菌烧乌肉, 落足料架, 鸡肉同菇都几多, 伴似椰菜黎食。咪睇佢既卖相好似一般, 但非常美味, 你会食倒鸡既嫩滑而不腻, 汁料本身亦都调得恰好, 吴会抢左d味, 送饭一流最后, 点可以吴试佢个咖啡呢? 即叫即磨, 吴会太涩难入口星期一至五有lunch set好抵食我个blog有相同其他食评, 欢迎去睇同留言http://hk.myblog.yahoo.com/food_talk2008/

今次食lunch, 要左个野菌烧鸟肉定食, 鸟肉即系鸡肉啦

最后, 点可以吴试佢个咖啡呢? 即叫即磨, 吴会太涩难入口

星期一至五有lunch set好抵食

我个blog有相同其他食评, 欢迎去睇同留言