2023-08-18
公司附近新开西餐厅Penna,喜欢佢有格调又够阔落舒适,最钟意揾啲靓餐厅试试,同埋个menu望落都好吸引☺️好开心外貌协会会员又成功揾到好东西,食物质素十分满意,仲要其实都唔算贵,如果以餐厅格局同服务质素标准嚟计👍🏻▫️黄酒煮大蚬$148老公本来以为呢个好普通,但食落个汁有惊喜!好香酒味而且好鲜甜,配埋多士一齐食,very nice😋▪️慢煮12小时和牛面颊 $288呢个系超级超级好食!!! 好惊喜呀呢个,好香浓牛味,好软淰,可以一丝丝咁拉咁嚟,仲有个红酒汁,浓度刚刚好,薯蓉都好软滑好好食,必点!▫️龙虾意大利芝士云呑 $298用咗龙虾嘅膏去煮汁,亦帮你起埋肉出嚟,龙虾好鲜甜爽弹,意大利云吞皮好烟韧cheesy,个汁亦够晒香浓,忍唔住要沾晒全部汁嚟食🤤▪️Tiramisu $78甜品点少得我最爱嘅tiramisu,呢度个整法又同我过往食开有啲唔同,几有新意!表面有薄薄一层朱古力,上枱会有staff帮你轻轻一敲,mascarpone cheese系偏向bubbly嘅口感,酒味亦浓,系大人口味😌呢间餐厅我非常推荐俾情侣同闺密,如果想好好倾吓偈又有好嘢食,Penna will be a good op
▫️黄酒煮大蚬$148
▪️慢煮12小时和牛面颊 $288
▫️龙虾意大利芝士云呑 $298
▪️Tiramisu $78
呢间餐厅我非常推荐俾情侣同闺密,如果想好好倾吓偈又有好嘢食,Penna will be a good option for you!