2023-09-20 875 浏览
今次嚟到呢间楼上嘅铜锣湾法式Cafe食薄饼,薄饼又咸味同埋甜嘅。呢间餐厅比较隐蔽,喺利舞台附近嘅2楼。餐厅环境舒适,最好提前订位,因为7:30开始人比较多。今次嘢饮赶得切happy hour,所以都有优惠,大约$52一杯。因为我唔食甜嘢,今次叫咗三个咸薄饼。薄饼都系即叫即整,入口即溶,热辣辣。两个人食唔会好饱,份量啱啱好😄推介嘅就系鸭肉薄饼同埋黑松露薄饼。呢两个薄饼唔会太咸,薄饼个皮亦都啱啱好厚度,再加上好多浓郁嘅芝士,非常特别!最后仲叫咗个厨师推介薄饼,就系gold cheese 🧀 呢个味道嘅薄饼唔系度度有得食!!! 可惜佢系用羊奶制成,如果拍羊肉苏嘅朋友千祈唔好尝试,不过如果钟意食羊嘅又钟意羊奶嘅,不妨一试😊

• La Toulouse
  • La Francaise