2024-09-07
观塘一日到黑都好多人,好多时间都要排队,最近太热唔想系外面排队,就选左间系商场入面既泰菜,谂住坐得舒服D。门面唔大但原来入面好大,佢系L 形布局所以睇唔到。甘我地都比较肚饿,就叫左个晚巿二人餐,睇黎都几多野食,份量都唔细!首先有个小食拼盘,每样小食都配唔同既酱汁,个沙嗲酱做得好好,配串烧一流。春卷炸到脆身,入面系虾肉都几正,只汁就系似泰式辣酱甘,几开胃。米纸卷就不过不失,无话好好食,串烧几惹味,肉质仲系滑既!唔错!冬阴公汤酸辣味重,仲有好大只虾仁,好开胃,依个赞!炒杂菜黎讲个配搭都几特别,系莲藕,秋葵,木耳,粟米笋,豆角等等,味道唔错有少少锅气,而莲藕炒到爽脆,系几好食既,够晒清淡健康!海鲜咖哩只汁系似咖哩蟹甘用蛋汁收芡,味道系甜咖哩,配搭上唔同既海鲜,都真系唔错。就甘轻轻一数都有5种海鲜,青口,蟹肉,鱼片,虾,鱿鱼等等,依个菜可以捞饭吃,几下饭👍蒜香骨就略嫌失色,虽然好大旧但系肉质比较硬,骨位比想像中多,肉既话得几旧。蒜味亦未有好特出,面头既炸蒜份量本人觉得唔太够,未食完碟菜下面既肉已经无晒蒜味。整体黎讲加一大约500蚊既话有d 贵,可以一试,如果再试既话可以试炒野,隔离既炒饭闻到好
冬阴公汤酸辣味重,仲有好大只虾仁,好开胃,依个赞!
整体黎讲加一大约500蚊既话有d 贵,可以一试,如果再试既话可以试炒野,隔离既炒饭闻到好香应该唔错。