2019-07-15 598 浏览
琴日同朋友放假去左喜来登酒店食tea,虽然系星期日但唔算多人,而且仲有得坐窗边位,可以系假日同朋友望住海景倾下计好舒服🥰Afternoon tea set($328/person)有三层,顶层松饼外脆内软,影完相食都仲系暖烘烘,食落去唔会干身,而且牛油味好重,配埋忌廉同士多啤梨酱食好好食😝第二层系咸点,有蟹肉馅饼,鹅肝多士,小牛肉包,吞拿鱼同火腿芝士三文治.鹅肝多士同蟹肉馅饼都好出色!!鹅肝入口即溶,而馅饼每啖都充斥住蟹肉既鲜味,食完好想再encore😋其他咸点既味道就冇咩惊喜最下层系甜点,有绿茶泡芙,macaroon,vanilla mousse,蜜糖奶冻同朱古力挞.Vanilla mousse好好食啊,好似食紧雪糕咁,而且中间仲有层碟豆花啫喱,好清新健康😛而朱古力挞朱古力味好浓郁,嗜甜既朋友一定会钟意💓我自己钟意一款咸点一款甜点咁食,可以中和番冇咁漏🥰我同朋友都拣咗sweet france tea,饮落去好香花香味好清新😋因为系联乘origins既下午茶,食完可以去sogo既origins换取礼品,有精华同眼霜既sample😛
琴日同朋友放假去左喜来登酒店食tea,

我自己钟意一款咸点一款甜点咁食,可以中和番冇咁漏🥰
2019-07-14