2018-08-04
今日同朋友喺铜锣湾行完街,想揾个可以坐耐啲嘅地方食饭倾吓计,所以就上咗嚟呢度!呢间cafe环境唔错,有几个露台位,一望出去就系时代广场,但系夏天热辣辣都系留返系室内啦!我地拣咗个特色二人餐,有餐汤或沙律,鸡翼,招牌嘅猪肋骨,仲有意粉,甜品同饮品,好丰富!系等上菜嘅时候我哋拎咗2个board game黎玩,玩嘅时间过得特别快,不知不觉啲野食就黎喇!首先黎嘅系两杯饮品,我拣左餐厅推荐嘅西柚沙冰,西柚味好岀,又唔会太酸太涩,岩晒夏天饮,而朋友话佢𠮶杯夏日摩纳哥(水果梳打)都唔错!今日餐汤系白汤,入面有蚬肉,creamy嘅汤配埋蒜蓉包一流!长通粉沙律份量岩岩好,好多甜甜嘅粟米。蜜汁鸡翼几惹味,热辣辣好味!之后就到卡邦尼意粉,酱汁好足够好creamy,意粉煮得弹牙!最后上既ribs配薯条非常有水准,果然系得奖作品,ribs肉质软林又多汁,香脆薯条酱汁非常出色,食到停唔到口,最后仲有个小泡芙做甜品。整体来讲呢间餐厅都系有惊喜,满足到个胃又可以玩game倾计,下次可以试下一大班friend黎玩!