2018-08-28 2841 浏览
今日我哋一班同事约埋一齐去附近嘅西式Bar食午饭,因为一早已经预约咗,所以好快就入座。一行几人坐正中间大枱,今次前菜我叫咗个沙津,主茶是低温慢煮鸡胸配温泉蛋及清烚菜蔬。另外同事叫咗黑松露野菌长通粉及牛肝菌春鸡炽意大利饭加餐汤。好快就有前菜送到客人眼前,我点嘅沙津颜色鲜艳,配料唔系一般的芝麻酱,系带有少甜酸嘅酱油,菜都好新鲜,食落爽口。店员都好有礼貌收起食完的牒,再过十分钟左右主菜就到。份量唔算多,不过对女士嚟讲算系啱啱好温泉蛋半生熟,蛋白半水状态,味道一般。到最重要的低温慢煮鸡胸试食,鸡胸好松软,而酱料系特别配上,比较酸,配上鸡胸一齐食有点特别。呢个餐系素食餐,除咗鸡胸有配料之外,其他都没有太大味道,偏清淡而牛肝菌春鸡炽意大利饭,汁料比较平民化,味道唔错,牛肝都好松软,好好食。最后嚟一杯冻奶茶,有啲失色,味道可能有啲西化,偏苦,加咗塘酱都好似怪怪哋。整体上店员嘅服务都几好,今次一行六人,平均都要每人一百埋单。有点儿贵。

份量唔算多,不过对女士嚟讲算系啱啱好

2018-08-27
  • 咗黑松露野菌长通粉,牛肝菌春鸡炽意大利饭