2021-02-09
过年了要四围办年货,办年货前梗系要食饱饱,今日来到奥海城「The Point」。龙虾汤 : 上台时已经闻到好香龙虾味,入口浓浓龙虾鲜甜味,相当足料。甘笋南瓜汤 : 入口好滑,南瓜味甜而不腻,汤入面嘅面包粒吸收晒汤汁后好好味。香炸海鲜拼盘 : 海鲜有炸鱿鱼圈、虾、白饭鱼及软壳蟹,卖相金黄,入口又香又脆,但依然保持鲜嫩,唔会炸得太干,除左海鲜之外仲有薄薄嘅莲藕片,沾埋蒜泥蛋黄酱食更加惹味。香蒜辣椒白酒炒大蚬 : 大蚬份量都几多,入口鲜甜无沙,口感好饱满,汤汁以车厘茄、大蒜、辣椒及白葡萄酒煮成,味道微辣,食完蚬后再用多士沾汁食,感觉好满足。明太子软壳蟹披萨 : 披萨有好多选择,我地拣左呢款软壳蟹披萨,除左面头原只软壳蟹,配料仲有虾及樱花虾,非常丰富,配上明太子酱及芝士,入口满口海鲜味,披萨皮焗得好脆,食多几块都唔会觉得腻。呢度坐得非常舒适,环境宁静,系度慢慢地叹个午餐就最适合不过。
龙虾汤 :
上台时已经闻到好香龙虾味,入口浓浓龙虾鲜甜味,相当足料。
甘笋南瓜汤 :
香炸海鲜拼盘 :