2017-04-21 588 浏览
捉紧复活节假期嘅尾巴,同屋企人去左元朗Yoho Mall行街加食饭。兜左一圈,最终决定去Pizza Express食pizza餐厅装修得好开扬,简洁装饰加上窗外洒进嘅阳光,完全满足一个假期要有嘅悠闲感觉假期照样提供set lunch,二人餐已经包沙津、前菜、Pizza加饮品,几抵食前菜点左意式焗肉丸,餐牌虽然有辣椒但其实完全冇辣味,不过肉酱蕃茄味足,肉丸有肉味之余几香口,调味配合得唔错。跟配嘅面包球新鲜热辣,好烟韧再黎嘅沙津可以话系杂锦沙津,蔬菜好新鲜,鸡肉同猪肘肉带少少咸香,配埋芝士一齐食好香。沙津酱偏酸,愈食愈开胃主菜pizza上场,贪新鲜点左是日推荐。一直好喜欢Pizza Express 嘅Pizza底,烤的香之余唔会过干,亦唔会有油腻嘅感觉,仍然保留面团嘅烟韧感。芝士份量适中,但爱芝士人士可能觉得唔够喉。香肠可以话系画龙点睛之处,肉味香浓有惊喜舒适开阔嘅环境,配上新鲜美味嘅食物,同屋企人闲话家常,可以话系假期嘅完美消遣(但真系好唔舍得假期嘅完结><)
意式焗肉丸
主厨精选沙津
忌廉肉肠pizza

(但真系好唔舍得假期嘅完结><)

2017-04-17
意式焗肉丸