因为今日同老师聚餐,所以上网拣咗呢间餐厅,睇相觉得环境唔错, 可以饮茶倾下偈又坐得舒服。另外系isquare 31楼,心理上都觉得好似正啲😂( 不过大家记住预留啲时间等䢂,因为星期日都真系颇多人)我哋拣咗个任食点心嘅优惠午餐,$250已经包埋茶位㗎啦,另外再计加一。一坐低就畀咗两兜虾片,不过系要计钱㗎,但就好大兜同埋都好脆口嘅牛肉球正常发挥黑松露蛋白素粉粿好食,有淡淡松露香味话梅石榴 我哋食得最多系呢个,好开胃开完胃之后继续食虾饺黎讲就啲皮厚咗少少另外黑蒜蟹肉苋菜饺 ,上面真系摆咗一瓣黑蒜头, 蟹肉味道出,所以唔错萝卜糕冇乜特别, 都系比较多粉鲜果咕噜肉 我净系食咗菠萝,因为我唔钟意食咕噜肉,但菠萝就系菠萝味叉烧肠个肠粉皮都可以 但叉烧略嫌有啲干姜汁菊花糕 无桂花糕咁香,但有好细粒姜粒喺里面,都颇清新麦糖脆芋丝唔错,花生够脆,但未会话超好食, 当然任食可以一试啦烧卖上面有啲樱花虾,好似好特别咁,但其实味道唔算太大惊喜整体嚟讲以咁嘅价钱,咁嘅地理位置,呢个质素嘅点心算系唔错,所以下次有聚餐又想倾计,又坐得舒服,我都会拣呢间

牛肉球正常发挥

黑松露蛋白素粉粿好食,有淡淡松露香味

话梅石榴 我哋食得最多系呢个,好开胃

开完胃之后继续食

虾饺黎讲就啲皮厚咗少少

萝卜糕冇乜特别, 都系比较多粉

叉烧肠个肠粉皮都可以 但叉烧略嫌有啲干

姜汁菊花糕 无桂花糕咁香,但有好细粒姜粒喺里面,都颇清新

烧卖上面有啲樱花虾,好似好特别咁,但其实味道唔算太大惊喜

2018-08-19
  • 黑松露蛋白粉粿