2021-07-02
突然很想吃All Day Breakfast, 搬入TKO区找了一遍, 见到呢间好似唔错原来几年前我在旺角区分店也品尝过, 印象最深当然是其PANCAKE啦~今晚来东港城分店试试先店舖容纳量比旺角店大很多, 客人坐得相对舒适!未够晚上七时来到, 唔使订位都仲可以入座慢慢就人多, 几乎Full house, 所以最好先订位喔晚餐有set, 我已明确会点ADB, 男友就要肉眼Set包是日餐汤和饮品, 仲可以加钱换购其他食物不过一场来到, 当然要吃埋其出名甜品啦!daily soup是蘑菇汤, 不过不失, 唔会系好杰又唔系好稀的那种呢度唔系快餐形式, 很怕order完会以极速时间所有野上哂台, 好似想赶人走咁好彩呢度唔系咁, 大家仲有交谈时间OCIO classic all day breakfast全部食物都系热暖的, 很明显是即叫即做ADB好丰原, 有薯条, 蕃茄, 窝夫, 炒蛋, 鸡扒, 茄汁焗豆, 沙律, parma ham鸡扒超正, 个皮仲好脆, 一切开仲有肉汁bi出嚟, juicy!薯条都有咸味, 但又唔系加咗味粉果只咸份量真心多, 我share咗d比男友都食唔哂 (可能一心谂住
今晚来东港城分店试试先
店舖容纳量比旺角店大很多, 客人坐得相对舒适!
未够晚上七时来到, 唔使订位都仲可以入座
慢慢就人多, 几乎Full house, 所以最好先订位喔
Set包是日餐汤和饮品, 仲可以加钱换购其他食物
不过一场来到, 当然要吃埋其出名甜品啦!
好彩呢度唔系咁, 大家仲有交谈时间
全部食物都系热暖的, 很明显是即叫即做
薯条都有咸味, 但又唔系加咗味粉果只咸
份量真心多, 我share咗d比男友都食唔哂 (可能一心谂住留肚食甜品啦)
$189一d都唔贵, 咁大块㖞
个底仲要垫咗薯条同埋焗蔬菜
炭烧10oz美国肉眼伴红酒烧汁
原汁原味咁真。烧出来的, 同腌过的很大分别 (最怕腌到无咩肉味同淋pat pat无哂肉一丝丝的口感)
男友点了5成熟, 生熟度刚好, 唔多筋同肥膏
10oz是真材实料
无经腌制过的牛肉是吃得出味道来, 其实简简单单蘸少许盐就够
分开上的红酒汁, 男友试过都说好味
欣赏他们把汁分开上, 而不是淋在牛扒面头
炭烧10oz美国肉眼伴红酒烧汁
由于男友对甜品share不太合作 (因为少食甜) 落order前都说好要share架
我知他虽然都很饱, 但最后也完成和我一人一半share吃毕呢份waffle
焦糖香蕉朱古力窝夫
侍应也细心的, 见我们主食差不多用完时, 问道是否还有菜未上?
唔会食食下途中送来甜品, 话哂都有雪榚, 咁就唔使怕溶化
上台一刻飘来很香的甜味和朱古力味道!
焦糖香蕉朱古力窝夫
切下去是软糯感, 面头也淋上朱古力酱, 香蕉面是烧过的焦糖变成脆皮
将冰冻的雪榚和窝夫一齐食, 又冻又暖, 感觉非常良好~
不太好甜品的男友, 竟然食哂半份, 平时佢坚持唔食就唔食
咁即系....好好味啦~我都不禁要赞, 因为我唔钟意做大嘥鬼