2015-09-05 226 浏览
大热天时BB话要去BBQ...又唔想去D烧烤场又热又搞到污糟, 上网睇下D烧物店啦. 揾到港岛有间室内BBQ店D食物相都OK, 好, 就食呢间! 初时以为系东大街, 原来唔系, 系另外一边叫南安街. 唔去过都唔知, 原来个边都有唔少食肆, 都几热闹. 呢间舖有室外有室内. 当日因为天气热, 所以我地坐入室内叹冷气. 都见室外有D人座, 贪佢可以食烟.烧茄子 - 大大条热腾腾, D肉烧到啱啱好可以撕出黎食, 好香好好味! 烧鱼翅 - 呢样系第二度未食过, 所以叫黎试下. 厚身而且烧出黎暖暖地, 口感系爽口(有D似鸡泡鱼干但较松化), 点沙律酱就ichiban! 烧四季豆 - 烧得几香, 不过无乜特别, BB话要食d绿色野中和下, 所以叫咗呢个烧鳝片 - 一上台见到咁深色初时以为烧叉烧, 点知一食落口有惊喜! 好软滑又多汁, 唔会有醒味! 外层烧到好脆, 外脆肉软咁好好味!! :king 不过食落去个时唔可以心急, 里面有D细骨)后黎仲叫咗其它丸类, 大部份都唔错! 如果天气凉返D可以座室外, 环境唔错又舒服D! 不过员工好似唔系好够, 尤其peak hour, 如果可以多D员工

烧鱼翅
烧四季豆 - 烧得几香, 不过无乜特别,
BB话要食d绿色野中和下, 所以叫咗呢个
烧四季豆
不过食落去个时唔可以心急, 里面有D细骨)
烧鳝片
后黎仲叫咗其它丸类, 大部份都唔错! 如果天气凉返D可以座室外, 环境唔错又舒服D! 不过员工好似唔系好够, 尤其peak hour, 如果可以多D员工就更好!

2015-08-07
烧鱼翅