2020-05-23 2102 浏览
😷近排疫情无咩地方去,想揾朋友,人少少聚下,楼上cafe可能系个好去处,今次就同大家介绍下旺角嘅良心小店-- Rimi Cafe Cafe 为于登打士广场20楼,一出Lift就见到好多真‧ 香港人嘅摆设,仲有香港民主女神像架😍😍店内有好多board game, 差电位都好多,每人最少叫一杯野饮就可以坐成日架啦👍🏻👍🏻 疫情期间仲准备埋暂存口罩嘅信封比大家👍🏻野食方面选择都几多,下午茶时间仲有好多轻食选择,食完野去都无问题,我地下午茶时间就叫左个焗磨菇鸡肉酥,外皮焗到金黄色,磨菇味好突出同鸡肉好夹,又唔会太咸,下午茶过下口瘾就最岩😆🥤跟餐就叫左杯 金柑桔柠檬四季春茶,金柑都几浓,以cafe黎讲水准都算唔错,润下喉就可以继续玩board game😂😂.坐到咁上下,我地仲叫埋晚餐,芝士焗香槟芥末汁牛肉饭同烟三文鱼配忌廉杂菌天使面😋焗饭黎到,一层满满嘅半溶芝士非常吸引,芥末汁味道有轻微辣味同酸味,配埋牛肉都几开胃架😋而天使面都非常唔错,烟三文鱼卷成花型,另外杂菌份量劲多,忌廉汁味道岩岩好,天使面软硬度适中,值得一试👍晚市加19蚊 可跟餐汤蒜蓉包及餐饮一杯,餐汤系磨菇汤,味道非常浓郁,岩哂连埋蒜

焗磨菇鸡肉酥

金柑桔柠檬四季春茶

烟三文鱼配忌廉杂菌天使面
芝士焗香槟芥末汁牛肉饭

晚市加19蚊 可跟餐汤蒜蓉包及餐饮一杯,餐汤系磨菇汤,味道非常浓郁,岩哂连埋蒜蓉包一齐食😋
🥤餐饮就叫左苹果四季春茶,有淡淡苹果味,但茶味唔算突出,比较一般🙈
苹果四季春茶

P.S: 最后仲送左2张好靓嘅卡片仔☺️