2021-12-28
必去 高质‼️突然迷上印度菜 想餐餐食😚船街有好多野食 想一一试晒!呢餐好好service好细心🤓落单时 问左我地几多个人 将切到既dish都分左做4份🧡仲要间唔中就走过嚟问我地觉得点☺️食前仲有个welcome bites💕🌈Chicken Dum Biryani 鸡柳香料炒饭 $158Must Eat‼️嚟之前都已经决定要嗌呢个 冇失望呢🥳个样系咪好似酥皮汤 个dum可以keep warm系真既 饭放左好耐都仲暖👍🏻waitress叫我地唔好食个皮(因为㶶左?试左系可入口的 唔好食姐) 隔离有乳酪同洋葱 两样都系印度菜一定有既配搭😚乳酪中和番 冇咁油腻 讲番个饭先 中意食印度米 长条形 总系觉得正啲冇咁硬 个饭系湿湿地 有好多鸡肉同香草 好好味仲要好抵 好大份我谂有4碗饭😆其实呢个应该叫羊先啱 下面仲有鸡🌈Cheese Truffle Naan松露芝士烤饼 $68Must Eat‼️Naan配上重重的黑松露酱同芝士🧡我好爱!必食必食必食😍就咁食 唔洗任何点野夹任何野都得😍好足料之余 块饼都好食先劲嘛!(呢到系2份naan嚟)🌈Chicken Makhani 奶油香滑鸡 $158去边间食印度
🌈Chicken Makhani 奶油香滑鸡 $158
去边间食印度野呢个都系必嗌既 但我唔识好pro咁去讲系点 味道都系好好食 鸡既份量都好多 配Naan系绝配😋
🌈Tandoori Salmon 炭烧三文鱼 $168
正👍🏻烧得好香好滑 夹埋下面啲洋葱食 再滴几滴柠檬汁上去 系比平时食三文鱼重口味少少 但好味😋
🌈Colonel’s Scoloch Eggs 鸡蛋酿羊肉配威士忌$128
呢个又系去前就想食 有少少失望😐简单啲讲即系有酱的羊肉干夹住蛋 食完再饮shot whisky 而呢shot whisky系唔好饮的 可以试下 冇几可会咁食😂
🌈Bhindi Amchoorwali 石榴香草炒秋葵 $128
食唔晒的秋葵😢嗌得太多 好饱。。呢个唔应该出现同唔抵🤨好多印度香料炒秋葵 略咸 秋葵淋淋的 冇晒啲潺 有人中意啲潺有人唔中意😜
🌈Kesar Kulfi $68
由于睇完个名都唔知系咩 我上网睇图 系一条圆雪条既样 我以为真系原条上😂原来切左做cube 食落系好冻好creamy既番红花雪糕 加埋少少开心果粒 好啱我口味😍
🌈Aam-Tini $128
望完都唔知咩 我饮到芒果base加印度香料 仲有少少酒精😂好饮😚见到有啲黑色点点应该系香料啦