2022-05-18
朋友住油麻地,偶然发现了一间茶餐厅内有猫星人,于是立即报料俾爱猫既我。我系某日既早上到达,见到舖内有3只大猫及一些猫BB,原来就系常驻店内既金经理同白经理,佢地都好平易近人。而当日见到既猫bb,原来系老板娘亲自拯救返黎的流浪猫,同老板娘闲谈下先知道原来佢会不定期拯救附近既流浪猫,不但会照顾佢地,仲会帮佢地揾个新屋企,实在系超级有爱!!讲咗咁耐猫,讲返啲野食先,当日叫咗个白经理推介既欧陆早餐,只需$42就可以成个all day breakfast咁既早餐,真系超值!总括而言,从店内布置以及闲谈中都感受到老板娘对猫既热爱及付出,当日店内唔算太多人,所以老板娘都俾我同猫玩咗一阵,当然啦,如果有人等位我都只好下次再黎见猫星人啦,毕竟人地都系良心小店,应该要我地既大力支持!我对呢餐非常满意,毕竟茶餐厅收费但有猫café既体验真系令人好惊喜!未来我都会继续支持,要试埋佢地其他菜式先!唔知下次黎又会唔会再有猫bb呢?
欧陆早餐