2021-06-28 168 浏览
今日去左黄埔行街,呢条街都好多餐厅好多美食,最后门口睇餐牌就拣左呢间咩都有得食既茶餐厅啦,锯扒、中式小菜、星马菜集于一店,水准仲非常高,卡位坐得又舒服,员工态度非常友善,帮衬都帮衬得开心D❣️泰式卤猪脾饭猪脾饭唔止饭多,就连猪脾份量都好多呀,猪脾够哂入味,猪皮好爽好多骨胶原,又啖啖肉方便又易食,重拾泰国吃到猪脾饭既感觉❣️海南鸡喇沙金边粉叫左个喇沙金边粉,黎到又系大大碗,喇沙好浓味,有花生粒,而且个汤够杰身D 粉可以好挂汤,仲有好多豆卜芽菜,本身D食材无乜味,但索哂D喇沙汤变到好好食。海南鸡够哂滑,肥肉唔多,鸡皮都系爽口,份量又够哂多,真系可以好饱肚❣️什锦拼盘拼盘有齐虾饼、丝网春卷、香茅鸡翼、沙嗲猪牛鸡串烧,咁就可以试到4款小食,每样都新鲜热辣好好味,亦都唔会炸到干争争,丝网春卷最有惊喜,食到有芋蓉❣️奶茶红豆冰香浓既奶茶加埋软稔稔甜甜地既红豆,茶味好香浓好滑,钟意饮泰式奶茶既就真心推介❣️芒果沙冰大杯到会泻出黎既芒果沙冰,芒果味好清甜,沙冰够哂冻,消暑佳品

❣️泰式卤猪脾饭

❣️海南鸡喇沙金边粉