2021-05-03 78 浏览
旺角花园街一间韩式多士小店,款式有少少似Isaac Toast 主打各种爆馅吐司,但一睇到个彩色砖墙就赢哂勇气可加,无得同其他韩店相比🐶🐷香港都有值得支持嘅本地制作韩式吐司💛厚多士都有好多款式,例如封门牛柳、软壳蟹、大啡菇、蟹肉牛油果,饮品亦有多款咖啡!其实主打外卖外带多士,但店内都有一张枱櫈供坐😀👓软壳蟹牛油果酱多士 $55多士好香脆厚身,吾系薄面包,明显嘅牛油香。有好多牛油果酱!软壳蟹亦好大只,炸浆薄香脆唔油腻,同牛油果酱真系好夹,好好食评分:8/10👓泡菜黑毛猪多士 $48用上黑毛猪食到香猪味,几juicy有肉汁,虽然有泡菜不过唔辣,同样好食!评分:8/10➡️任何一款多士或两款小食 +$15可配任何饮品一杯(真系好抵!本身特饮或者咖啡贵少少亦吾同价😳)👓法式烧鲜奶 配云呢拿可选择配焦糖/榛子/云呢拿,店员推荐第一次饮云呢拿先。饮品六成系奶泡,面头有焦糖炙烧过所以少少cream brulee嘅感觉,但因为我哋叫嘅口味系云呢拿所以最后饮品味道都系偏云呢拿奶味,唔算好重好甜焦糖味。其实味道都几得意尤其暖暖地饮落好舒服,似一杯热鲜奶加左焦糖云呢拿,加15蚊饮好值。评分:7.5/10👓芋泥

👓软壳蟹牛油果酱多士 $55
评分:8/10
👓泡菜黑毛猪多士 $48
评分:8/10
➡️任何一款多士或两款小食 +$15可配任何饮品一杯
(真系好抵!本身特饮或者咖啡贵少少亦吾同价😳)
👓法式烧鲜奶 配云呢拿
可选择配焦糖/榛子/云呢拿,店员推荐第一次饮云呢拿先。
评分:7.5/10
👓芋泥鲜奶
用咗明治鲜奶所以饮落明显奶味出,声称冇落糖浆而甜味系来自芋头自身甜味,所以亦冇得叫少甜。不过饮落真系好够甜。好多芋泥,当中食到芋泥粒有口感,但芋头香可以再重啲,饮品系偏重香奶味。
评分:7/10