2023-09-04 708 浏览
今日好想食菜,天气太热,想食多啲菜湿湿地,所以冇叫5𩠌饭,5𩠌饭抵食不特止,仲好好食, 10个入嚟9个都叫,仲要送埋个南瓜汤或者选豆浆,二选一。今日想介绍,愿意想食素叉烧饭,原来冇货,本来想走,不过既然来到,冇理由就咁走,下午1:30去到超多人,虽然唔使等😅不过见到啲人快手快脚食完就走. 重点来了,一落单,想叫菠萝咕噜肉再加腐乳炒杂菜,阿妹即刻回覆‘你几多个人食,份量两个人,系咪真系食得晒?’…. 你知啦,一般人入到舖头饿到飞起,眼阔肚窄….唯有冇办法啦,唯有听吓人哋意见😅😅😅😅😅😅人哋食盐多过我食米😜😜冇唔开心嘅!😗😗妹妹建议你想食菜,不如$26蚊俾两个𩠌(选择两种菜)同埋一个汤俾你….我谂吓都好嘅…..😉😉😉都系谂住听吓人讲,唔好坚持巳见…. 可见人哋真系几有心,唔系净系顾住揾钱,又关心人,再次教我哋唔好只睇表面。最后两个𩠌好好食,份量啱啱好,啱啱先食得晒, 100%饱,主菜菠萝咕噜肉应该用猴头菇做,几有咬口💪💪唔会un 或者柴皮… 口感恰到好处,酸甜汁调校得啱啱好,几醒胃,有菠萝同埋青椒🫑,份量足够,一共$107,下次会再嚟帮衬,良心企业,多多支持素食,可惜我只能三个月到先可以食
最后两个𩠌好好食,份量啱啱好,啱啱先食得晒, 100%饱,主菜菠萝咕噜肉应该用猴头菇做,几有咬口💪💪唔会un 或者柴皮… 口感恰到好处,酸甜汁调校得啱啱好,几醒胃,有菠萝同埋青椒🫑,份量足够,一共$107,下次会再嚟帮衬,良心企业,多多支持素食,可惜我只能三个月到先可以食到一次🥹🥹👤一有时间就会去
菠萝咕噜肉,酸酸甜甜
菠萝咕噜肉,酸酸甜甜