2019-09-26
老公放假出去揾食,因为最近此店声名大噪,就到此一试啦!到达大概下午1:30,由于系食饭时间。。等食嘅人非常多,我地要等到两点先可以入座。店面唔系好大,坐位都比较迫,但我觉得完全值得。店入面面食都以蕃茄汤底为主,另外都有多款小食,饭类及饮品,非常多样化!但我见客人主要都系食蕃茄面。由于我地两个都无食早餐,所以叫左好多野食,我自己都觉得夸张吖!滑一滑:其实系滑蛋蕃茄牛肉面,牛肉好新鲜好滑,唔似腌过。蛋炒得刚刚好,仍然有蛋汁在上,蕃茄唔会煮到烂晒,好有咬口。面我拣左由日本采购返来既拉面,唔会太冧或太软,我好喜欢,蕃茄汤底真系一绝,蕃茄味好浓郁,又好鲜味,饮完再饮,一d都唔会颈渴!犇犇有礼:睇个名就知呢个面入面充满住牛啦!汤底都系个个,但就多左好多鲜牛味,真系好好味,呢碗拣左乌冬,都系由日本采购返来!由于个人口味,我同老公都钟意食辣,所以试完佢原味既汤底之后,就加左佢放喺枱到既辣油。哗。。真系一试爱上,呢个辣味系香,唔会好呛喉,反而令到个汤更加丰富。之后见到仲有一种香料“百里香",就再加落去试试。哗!系顶瓜瓜呀!百里香既香味同蕃茄好夹,加左之后又变左另一只味,一个汤底食到咁多只味,真系好值得呀
由于个人口味,我同老公都钟意食辣,所以试完佢原味既汤底之后,就加左佢放喺枱到既辣油。哗。。真系一试爱上,呢个辣味系香,唔会好呛喉,反而令到个汤更加丰富。之后见到仲有一种香料“百里香",就再加落去试试。哗!系顶瓜瓜呀!百里香既香味同蕃茄好夹,加左之后又变左另一只味,一个汤底食到咁多只味,真系好值得呀!
除左主食之外,我地仲叫左d小食:
鲜炸紫菜墨鱼丸:好有墨鱼味,入面唔会有好多肥猪肉,唔系有好多紫菜,由于系鲜炸,上枱嘅时候真系热辣辣,赞
沙嗲猪腩肉&牛筋肉碎蕃茄浓汤:猪腩肉嘅沙嗲味好浓郁,配撘猪腩肉好合适!好美味。蕃茄浓汤加埋牛筋肉碎,蕃茄味浓,牛肉味浓厚,两款都好正!
柠檬雪梨露:唔会好似水咁,真材实料。个樽系玻璃造既,会循环再用,如果想拎走可加$5带返屋企!
总括而言,此店系要推推推!一定有下次!