2021-03-14
话说好耐之前过咗元朗大棠睇枫叶,去之前喺元朗捐窿捐喇揾嘢食,比我食咗间几唔错嘅饺子黄店😋 今次特意喺到介绍一下,等住大西北嘅饺子迷都可以去帮衬下☺️呢间饺子店有好多唔同口味嘅饺子拣,但最吸引到我嘅系西洋菜饺😍,唔系间间饺子店都有卖西洋菜饺架😌 佢嘅饺子虽然唔算劲大只,但皮超薄,馅亦都好足,西洋菜亦都唔会起渣,咬落又几多汁添👍🏻 唔使$40就食到8只饺子,性价比真系相当高😬通常去食饺子多数都会嗌一汤一煎,今次都唔例外,所以嗌多咗份煎饺😀 先讲黑松露煎饺,佢呢到嘅饺子皮较薄,所以个外皮就得少少脆,而入面嘅黑松露味闻落好香,但食落就差咁啲🙈 但韭菜煎饺就好好食😋 韭菜味好浓,煎过嘅韭菜更加香,就算口臭都唔介意食多几只😳每份饺子都包咗碗无味精老火靓汤,佢嘅汤真系好有妈妈的味道😚,饮落一啲味精味都无,而且好足料,啖汤好甜好好饮🤤 冬天嘅时候饮就啱哂,好暖胃!$8大大杯,饮落就正正常常,都系用一樽樽即冲嘅浓缩柚子蜜同红枣蜜加水冲嘅,无咩特别,胜在够抵饮🤣总括而言,️呢间饺子店唔单止有饺子食,仲有唔同嘅小食嗌,例如:土匪鸡翼、吉列猪扒等等😳,而佢嘅主角饺子都好推介,见佢哋全人手包嘅,唔怪得咁皮薄馅靓啦🤤