今日落晒大雨,只好喺公司附近揾食,同事就推介左「友情厨房」。都话观塘观塘的工厦真系乜都有!同埋佢哋啲名都差唔多,千祈唔好去错「敬运工厂大厦」,系「敬运工业大厦」,睇清楚我张图呀😂 斜路入停车场,右手边就有电梯😘一入到去就有教主欢迎你~ 唔使同人逼,可以慢慢影!佢哋有得堂食同外卖,一个午餐跟嘢饮都系48蚊,要炖汤就98蚊。净系送都有十几款畀你拣,我就拣咗菠萝咕噜肉套餐,再加个豉椒炒花姿(主菜52蚊,如果跟餐架主菜就38蚊,抵食😀)。见个环境好舒服又干净,本来都想坐喺度食,但真系忍唔到对袜湿晒,唯有买外卖。😋菠萝咕噜肉 估唔到饭同𩠌会分开装!啲饭唔会畀啲汁搞到淋晒,重好好口感~菠萝咕噜肉好香口,咕噜肉唔会熟得滞,菠萝大大粒,最紧要系食得出冇味精,唔会食完好口渴。😋豉椒炒花姿 花姿片唔系就咁一片,界晒花纹,见到大厨真系有心机😀 加埋豉椒炒真系好入味,有埋三色椒真系好爽口。除咗午市套餐,佢哋仲有饭或者意粉,汉堡包,同其他小食,呢度真系想食中西餐都可以满足。等外卖嘅时候,老板娘亦好细心介绍佢哋嘅「急冻汤包」同埋「急冻熟食包」。虽然价钱冇话特别平,但系佢哋系100%香港制造,冇防腐剂,味精,同人造
一入到去就有教主欢迎你~ 唔使同人逼,可以慢慢影!

😋菠萝咕噜肉
菠萝咕噜肉

😋豉椒炒花姿
豉椒炒花姿

等外卖嘅时候,老板娘亦好细心介绍佢哋嘅「急冻汤包」同埋「急冻熟食包」。虽然价钱冇话特别平,但系佢哋系100%香港制造,冇防腐剂,味精,同人造色素。如果同大集团𠮶啲急冻食材比较,咁就变得非常吸引。等我过几日买嚟试下,再同大家分享!

📌提提你:买满500蚊,仲有免费送货,方便怕热嘅我😂而且真系唔好嘥咗屋企之前买返嚟𠮶个冰柜🤣放喺负18度既冰箱可以保存一个月。

2022-05-11
5 分钟 (外卖自取)
菠萝咕噜肉
豉椒炒花姿