系咪因为转天气呢?🌀 最近成日都觉得好肚饿,食极都唔满足,于是索性拉埋男友一齐去打边炉,食个够❗️尖沙咀嘅熊本牛锅似置于山林道工厦内,似是家庭式经营👨‍👨‍👧‍👦,每晚只做一转。皇牌套餐 $258,已经有齐鸡煲、海鲜、火锅、糖水同雪糕🍨,仲可以坐足3️⃣个钟。⟡ 鸡煲⟡ 🐓鸡煲里面有小洋葱,芫荽,洋葱🧅,金菇等配菜,将鸡煲调得好入味,肉质亦唔错;满满的鸡煲足够2️⃣人份量。🧡虽然没有辣度,但没有因为调味太浓而过咸,反而有原汁原味嘅感觉🫶🏻⟡ 海鲜|汤底⟡ 除左鸡肉,鸡煲里面仲有虾、鲍鱼🤩、蚬等海鲜🦞。而最惊喜嘅,就是汤底里面加入番薯🍠同紫薯,系令汤底变得浓厚同更甜嘅㊙密️。⟡ 火锅⟡ 食完鸡煲之后,可以加汤食火锅啦🍲任食牛小排、牛肩脊、豚肉片嘅时候到啦,可以不停食嫩滑嘅牛小排,超满足🥳公共空间亦有蔬菜🥬、丸类、饺子🥟、鱼片同面类,种类好多,店铺真的好大方🤩⟡ 甜品⟡ 有Dreyer’s 雪糕🍨同蕃薯糖水🍠,而且依然系任食!我就好钟意蕃薯糖水,姜味十足,蕃薯亦煲得够林👍🏻进食期间,👩🏻‍🍳店员不时帮我们清理骨碟、加汤底,服务好殷勤同亲切👏🏻,临走前仲提我地食雪糕。$200几蚊呢个价钱,真系比得甘心乐

尖沙咀嘅熊本牛锅似置于山林道工厦内,似是家庭式经营👨‍👨‍👧‍👦,每晚只做一转。皇牌套餐 $258,已经有齐鸡煲、海鲜、火锅糖水同雪糕🍨,仲可以坐足3️⃣个钟。

鸡煲

⟡ 海鲜|汤底⟡

火锅
食完鸡煲之后,可以加汤食火锅啦🍲

甜品

进食期间,👩🏻‍🍳店员不时帮我们清理骨碟、加汤底,服务好殷勤同亲切👏🏻,临走前仲提我地食雪糕。$200几蚊呢个价钱,真系比得甘心乐意❣️