讲起杯好茶,唔少得ChaTraMue嘅泰式奶茶啦!今次试咗佢哋嘅招牌泰式奶茶加上五彩缤纷嘅斑斓珍珠🧋🌈。一嘢接过杯茶,已经觉得眼前一亮!奶茶嘅颜色浓郁,斑斓珍珠色彩煞是好看。第一啖唞落去,那个茶味啊,不愧是泰国过来嘅正宗滋味 —— 沁入心脾,浓郁香醇,奶味同茶香完美融合,顺滑得来带点嚼劲,仲有个甜度啱啱好,唔会太死甜。啱啱好嘅系斑斓珍珠嘅弹牙口感,同茶味融合得天衣无缝。呢啲珍珠食落去好有弹性,每粒珍珠都彷佛有自己嘅个性,吸收咗茶同淡奶嘅精华,仲带点秘密甘香,真系一啖珍珠,一啖幸福!每啖奶茶都记录住我嘅泰国味蕾之旅,喺整个味觉嘅演奏会上,斑斓珍珠系奏响一曲曲不同嘅音符。总之,呢杯ChaTraMue泰式奶茶,绝对系满载记忆嘅美妙旋律🎶🎵。带少少传统,也带著创新,行过路过千万唔好错过,你都可以喺繁忙嘅日子里呷一口,暂时离开一下香港,飞去泰国嘅感觉!🐘🌴