2024-01-28
尖沙咀依间「8Five2 Restobar」主打正宗墨西哥菜,Staff主要都系Non-local嘅人,所以落Order都系用英文,每碟菜式都色彩缤纷,好似将彩虹食咗落肚咁,菜式份量多,健康又饱肚。*此餐厅收取加一服务费。辣椒虾墨西哥卷饼(单点$148),虽然只系得两件卷饼,但两件卷饼都包得超扎实,如果系正常人食量的话,食完都应该已经几有饱足感;内有虾仁、芝士、Brown Rice炒饭、墨西哥辣椒、沙律菜、绿莎莎酱;虾仁口感爽弹,味道鲜甜,芝士份量多,Brown Rice炒饭味道微辣,配菜包括有腌渍紫椰菜、牛油果酱。鸡肉墨西哥脆玉米片(单点$138),表面铺有辣椒粉,最令我惊喜嘅系表面、底部都铺有墨西哥芝士酸奶,芝士酸奶口感稠身,芝士味道浓郁,用嚟作为Nacho嘅蘸酱,食极都唔觉得肥腻,但又好有罪恶感;辣手撕鸡肉肉质嫩滑,辣度5分,食落充满辣水牛城酱味道;红Nacho、紫Nacho口感香脆,本身配以芝士酸奶食用,配以Sour Cream、牛油果酱食用,味道清爽;配料包括有豌豆芽、芫荽、墨西哥辣椒。墨西哥牛肉玉米饼沙律(单点$138),好足料,包括有墨西哥碎牛肉、玉米饼、牛油果、Mozz
*此餐厅收取加一服务费。
墨西哥牛肉玉米饼沙律(单点$138),好足料,包括有墨西哥碎牛肉、玉米饼、牛油果、Mozzarella Cheese、番茄莎莎、石榴、车厘茄、罗马生菜、豌豆芽、Sour Cream,墨西哥碎牛肉食落带有香料味道,整体食落味道清新。
巴斯克焦香红丝绒芝士饼(单点$78),表面铺有蓝莓、桑莓、草莓酱,蛋糕口感松软、湿润,食落甜度适中,略嫌与巴斯克芝士蛋糕没有任何关连,只系Red Velvet Cake。