2021-04-30
上网睇原来呢间餐厅系mamaday嘅姊妹店,怪不得设计同样玩味十足,摆脱左传统泰国餐厅嘅怀旧风,加入左色彩缤纷嘅图案及摆设,连吊灯都配合埋,设计真系好用心,几值得去打下卡👍餐牌上嘅食物名好盏鬼好有特色😎食物卖相同样吸引眼球,颜色鲜艳,配合简约风嘅餐碟,见到已经流口水🤤食物味道整体不错,用心制作,价钱及份量适中合理。冬荫公大虾比萨 $136 7.5/10Pizza冬荫公味欠奉,反而芝士味就好浓烈,一拎起块pizza已经有大量芝士形成拉丝效果😋入口有满满芝士味,大虾食落啖啖肉,好弹牙,其他配料有车厘茄、大虾、紫洋葱、菇类,提升左pizza 嘅鲜味,整体系不错嘅,但个人建议应该加强番d冬荫公味🙈无乜芫茜味的青柠芫茜饭配烧星鳗鱼骨 $128 7/10条星鳗偏幼身,无普通鳗鱼肉咁重油脂感,炸过嘅星鳗鱼骨,食落有D似鱿鱼干,几脆身🤤虽然炒饭充满芫茜同埋微微青柠汁,闻落几香口,但食落感觉芫茜同饭粒系两个世界😖味道无混合一齐,整体味道一般
冬荫公大虾比萨 $136 7.5/10
无乜芫茜味的青柠芫茜饭配烧星鳗鱼骨 $128 7/10