2023-09-13 5 浏览
早排喺朗豪坊见到间色彩缤纷嘅舖头🌈仲有好多造型劲cute嘅卡通 零抗拒力咁就被吸咗入去Happy Glaze有唔同嘅cup dessert同cookies售卖🍪而最吸引到我眼球嘅 系一块 望落去似曾相识 但系一时之间又讲唔出…原来系压扁咗嘅牛角包嚟㗎🥐😆好cute cuteꕥ Cookies曲奇总共有20款口味 𠮶日我傍晚去到 有部份已经sold out 所以想食好嘢真系要趁早😌好彩朱古力控嘅我仲有好多款都好啱 最后拣咗海盐脆脆焦糖朱古力曲奇🥨本身曲奇好松脆 同海盐脆脆饼𠮶种脆系唔一样 食落去有双重口感 而且呢款醎甜配搭好特别 而Kit Kat曲奇朱古力味特浓🍫仲要唔系好甜 好正啊🤤而家曲奇仲有买5送1优惠‼️ꕥ XL pressed Croissant特大牛角酥真系超大件 两个人share都ok🥐食落脆卜卜 面头有层焦糖酥皮 原味充满邪恶牛油香🧈而钟意apple crumble嘅朋友一定要拣玉桂苹果脆脆 面头舖咗苹果干同金宝脆脆🍎同酥脆嘅牛角酥好夹 加埋一齐食 无论味道同口感都有丰富层次ꕥ Cup dessert士多啤梨忌廉杯 另款相对口味就清新啲 将士多啤梨干加入忌廉就食得 忌廉够奶
Happy Glaze有唔同嘅cup dessert同cookies售卖🍪而最吸引到我眼球嘅 系一块[巨型脆饼] 望落去似曾相识 但系一时之间又讲唔出…
原来系压扁咗嘅牛角包嚟㗎🥐😆好cute cute

ꕥ Cookies
ꕥ XL pressed Croissant
ꕥ Cup dessert
士多啤梨忌廉杯 另款相对口味就清新啲 将士多啤梨干加入忌廉就食得 忌廉够奶滑🍓好钟意个包装 士多啤梨干独立一层 食前先倒入去 咁就唔怕影响到个质地同口感 有心思👍🏻而dessert cup都有优惠㗎 每日6pm后第二件有半价‼️