2024-08-01
SO BangKok Thai Eatery & Desserts依家位于YOHO一期嘅泰式餐厅装修非常之靓,餐厅分室外同室内嘅用餐区。室外用餐区充满露营感觉,室内用餐区以粉红色作为主题非常打卡。椰奶盖珍珠皇家泰茶$45椰奶味十分浓郁,椰奶味加上泰茶味感觉好特别,甜度啱啱好唔会太甜👍🏻珍珠烟烟韧韧,令饮品层次更丰富蟹味噌青咖喱带子意大利饭$178带子超大粒,煎得好香,非常好食。意大利饭口感好正宗,质感非常Creamy,口感略微坚硬,系半生熟嘅状态👍🏻青咖喱对于唔食得辣嘅朋友嚟讲会比较辣,比较适合食得辣嘅朋友泰式红咖喱鸡配烤饼$118红咖喱冇青咖喱咁辣,啱晒唔食得辣嘅朋友!烤饼好好食,非常酥脆,点埋红咖喱一齐食,简直冇得弹!鸡肉系预先炸过,平时咖喱鸡更加香。有炸鸡嘅香味,再加上咖喱嘅香好好食!红豆咖啡熔岩冰$148依款甜品非常丰富,有咖啡奶盖、自家制椰子意大利雪糕、椰奶刨冰,仲有好多唔同嘅小配料,例如红豆、花生碎同仙草。当拉起胶片,咖啡奶盖就好似瀑布咁倾泻,视觉效果一流😍之后再淋上特浓咖啡,令成个甜品有更重嘅咖啡味👍🏻椰子雪糕都非常好味,有超级浓郁嘅椰子味,钟意椰子嘅朋友一定要试吓!椰奶
椰奶盖珍珠皇家泰茶$45
蟹味噌青咖喱带子意大利饭$178
泰式红咖喱鸡配烤饼$118
依款甜品非常丰富,有咖啡奶盖、自家制椰子意大利雪糕、椰奶刨冰,仲有好多唔同嘅小配料,例如红豆、花生碎同仙草。当拉起胶片,咖啡奶盖就好似瀑布咁倾泻,视觉效果一流😍之后再淋上特浓咖啡,令成个甜品有更重嘅咖啡味👍🏻椰子雪糕都非常好味,有超级浓郁嘅椰子味,钟意椰子嘅朋友一定要试吓!椰奶刨冰椰奶味非常浓郁又唔会太甜👍🏻呢个甜品非常消暑啱晒夏天食!