2021-08-18
呢间云贵香系新开嘅,原舖呢个位置好似系食台式嘢食,咁既然新开就一于试吓佢嘅味道点样啦。餐厅嘅入口只得一个就系喺商场出面嘅入口,所以即使有啲枱系摆咗入商场入面,你都唔可以就咁行入去,对于食客来讲就有少少唔方便啦,希望餐厅可以改善一下出入口嘅位置。讲返云贵香嘅餐牌咁其实佢都有好多款选择嘅,大概有12种唔同嘅汤底俾你选择,比较少见嘅系有黄花鱼米线,仓鱼米线,海鲈鱼米线咁样嘅,不过价钱就有少少贵要60几蚊。咁我今次就嗌左一碗小窝米线再加腩肉,猪软骨同埋嗌咗小辣。上到嚟,碗面嘅份量都唔少,配料亦都唔算好孤寒猪软骨同埋腩肉都有几旧左右,佢仲有啲芽菜葱韭菜咁样所以嚟到碗面都系几香嘅,讲返味道先,碗面嘅汤底唔算好咸,因为我带咗小辣,其实都有啲辛辣嘅味道嘅,佢以香为主,但又唔算太浓,所以食完之后都唔系太颈渴。米线嘅质感其实都几好嘅,唔太林又唔太硬。所以整体来讲碗米线都系可以接受嘅,算系喺平均以上啦。咁餐厅呢其实都有下午茶优惠嘅系2:30开始去到六点就话可以以优惠价加一杯嘢饮,但我哋今次嚟到系午市时间咁所以就冇得用呢个优惠价嗌多杯嘢饮啦。佢亦都有自助水吧比你自己去斟水嘅,服务员嘅态度都好好,所以整体来讲呢
佢亦都有自助水吧比你自己去斟水嘅,服务员嘅态度都好好,所以整体来讲呢间餐厅系可以再去食多几次,下次我想试吓佢嘅鱼米线,唔知系点样嘅味道嘅呢。