2023-01-04 21 浏览
同FD子喺The One食完晚餐又唔想咁早走,行行下见到呢间台式饮品店咁夜仲开紧,就揾个位坐低吹多阵水先。我嗌咗杯麻糬芝麻乌龙鲜奶茶,黑白混色真系好似水墨画咁。转咗微甜饮落唔会太甜啱啱好,口感有少少黏稠,有淡淡嘅芝麻香味。麻糬烟烟韧韧弹牙,几有𡁻口。黑欢麻制品从来唔会令人失望,成杯饮品有芝麻糊Feel,好正!FD子就拣咗杯紫薯铁观音沙冰,望落有啲似紫红色嘅大理石花纹,成幅画咁靓。饮落比较偏甜,紫薯香味几突出,饮到粒粒沙冰。最后就嗌咗件清香柚子芝士蛋糕share食。一放落口已经有阵柚子嘅甜中带酸果味,口感几结实都唔错。芝士味都几突出,有柚子中和返,成个感觉冇咁腻。我哋坐到九点几先走,难得一间开到咁夜嘅台式饮品店,仲要杯杯饮品都好似艺术品咁,有得饮之余仲可以慢慢欣赏,真心推介!

我嗌咗杯麻糬芝麻乌龙鲜奶茶,黑白混色真系好似水墨画咁。

饮落比较偏甜,紫薯香味几突出,饮到粒粒沙冰。

最后就嗌咗件清香柚子芝士蛋糕share食。