2024-01-29 43 浏览
🥢唔错!今次我嘅味蕾好似去咗一个短途旅行,竟然发现咗一间充满惊喜嘅店喺观塘!香口又惹味嘅盐酥鸡,啱啱好嘅酥脆外皮配上多汁嘅鸡肉,一啖咬落去仲可以听到"哗啦哗啦"嘅音乐,真系叫人停唔到口啊!🍗饭后嗌埋碗卤肉饭,每一粒米都被卤汁包裹住,卤汁甘香却不腻,肉质松化得嚟唔失咬口感,呢一坐直头系满足到我所有对平价美食嘅憧憬!🍚至于饮品方面,珍珠奶茶同咖啡味道浓郁得嚟又唔腻口,两者嘅珍珠Q弹得黎好有嚼劲。摒除哂烦嚣,喉咙顿感畅快,完美咁为今次嘅食迹作上一个句号。🥤古早味排骨便当嘅滋味都几对路,排骨肉质嫩滑带点油香,搭配上自家嘅卤汁,系咁叹也不会闷。简单又本土嘅食物,真系实在过三顿星级大餐!总括来讲,今次嘅食评之旅收获颇丰,每一样菜式都尽得其份,发挥得淋漓尽致,值得推介同大家share一下!下次有机会再来,我一定要再试吓其他嘅招牌!👍👍👍