2018-10-17 113 浏览
今日去湾仔温书顺便又去去利东街行下,有d钟意呢个地方!大约系下午3点到,同朋友黎,我地都未食午餐,只好系呢到揾揾好西啦!带住好饿嘅胃去揾到呢间韩国野食!go!我地去到唔算多人,有得坐大枱卡位!坐得好舒服而且觉得佢地嘅设计好有复古,好靓同一般韩国餐厅一样都会有前菜!呢个泡菜系比较酸嘅,少少辣!中间系土豆丝,都重麻油味架!而最右应该系白萝卜,好爽口,唔会辣,都系较酸!所以前菜都系好开胃的叫咗呢个tea set!同埋试试呢个韩国仁川米酒,第一次饮又几特别!本身仲惊好难入口,点知又唔会㖞,而且饮落去甜甜地,有种奶奶地嘅感觉由于我地真系太饿,所以仲叫咗几样野食牛肉拌饭!d牛肉真心超好味,仲有平时冇嘅叶,捞埋有种特别嘅香!呢个系五花肉,好特别嘅食法可以包住d叶,上面都有调味,个人觉得要包住食先好,因为就咁食d五花肉会冇咩味蒜粒酱油鸡翼!食落有d似蜜糖鸡翼,甜甜地!而且脆脆地架!正泡菜海鲜饼!每一块都有好大嘅虾!正呀!爽口,而且又煎得好脆终于黎咗个tea set,哇哇哇!好靓好大,超吸睛!连外国人都系咁望住我地个tea set!其实食完上面果d 已经饱饱地!但我地冇浪费食物架,慢慢食哂!不过提翻手工
前菜
叫咗呢个tea set!

由于我地真系太饿,所以仲叫咗几样野食
蒜粒酱油鸡翼!食落有d似蜜糖鸡翼,甜甜地!而且脆脆地架!正
泡菜海鲜饼!每一块都有好大嘅虾!正呀!爽口,而且又煎得好脆
其实食完上面果d 已经饱饱地!但我地冇浪费食物架,慢慢食哂!不过提翻手工泡菜饭团超辣!其他食物都好好味,其中特别钟意个奶冻!觉得呢个好适合同闺蜜黎食!
最最最最特别嘅系!叫tea set 送护肤用品,店员话系最近先做送护肤品,所以大家快d去试试!真系估佢唔到!有意思有意思!
前菜