2013-10-08 1316 浏览
闻说好多人都话,西贡食海鲜有好食又出名,反正要揾地方庆生,而且叔叔之前食过话得,于是远渡而离试试。呢度有几层高,唔算好大一层,但都ok ,起码地方整洁,店员都几 nice ,上菜都算快。唔记得叫咩名的蟹,有些小咸,但是可以接受,肉的质地都算爽,蟹膏好滑好香,都唔错。首先到达的,就系呢个 “龙虾杂锦刺身”样子非常之吸引,令我眼前一亮。里面有 龙虾肉,三文鱼,濑尿虾,甜虾,象拔蚌,鱿鱼,八爪鱼,希灵鱼等等,全部都好新鲜,好爽鲜甜,可能都因为见到个样咁吸引,所以都有些加分。芝士龙虾伊面:味道刚刚好让面吸收到芝士的味道唔会太杰,龙虾肉很爽甜易都好新鲜,份量都很多,足够我们十个人。粉丝蒸带子:好香葱油味,粉丝好烟un ,带子肉质鲜甜,好滑,可能因为刚刚熟。巨型椒盐濑尿虾,炸得很干爽,濑尿虾是刚刚熟的,所以肉的质地很嫩滑,仲有些椒盐味,加埋一齐,好野味。豉椒圣子皇:圣子好大只,肉质够爽,豉椒味刚好,唔会太抢过圣子的鲜甜。海鲜汤,ok 啦。海胆炒饭,可以但唔太特别。甜品:鱼形芒果布甸,冻冻的好好味,虽然唔太浓郁,但加左花奶,好香又够滑但总括嚟讲,可以再去,希望下次再嚟食都OK 啦!
杂锦龙虾刺身拼盆
芝士龙虾伊面
粉丝蒸带子
椒盐濑尿虾
豉椒圣子皇
海鲜汤
海鲜汤,ok 啦。
海胆炒饭,可以但唔太特别。

但总括嚟讲,可以再去,希望下次再嚟食都OK 啦!

2013-10-01
庆祝纪念