武汉肺炎爆紧,出开街多数买外卖,买完burger又想买个甜品返去食。之前经过呢间木子甜品,一路都冇谂住帮衬, 因为我唔钟意食芋圆, 但系睇openrice, 见到有仙草,再加埋滔滔甜品未开门, 咁就不如试吓啦~ 点知又真系ok㖞我见有人介绍呢个木子壹号, 见佢乜都有,同埋有仙草, 咁就试呢个啦 我有自备餐盒,环保d嘛~ 佢个木子壹号入面有仙草, 圆子, 芋圆, 芋泥,椰汁。 返到去放雪柜,冲晒凉,食完burger先食, 都仲好好食~ 入面有好多仙草 , d芋圆同圆子又俾我想像中好食, 加埋d椰汁又ok㖞, 佢令到我对d芋圆改观. 我最surprise系佢旧芋泥, wa..... 足料到呢。。。。 成旧芋头咁, 好正, 好好食~ 食完之后嘅感觉好满足同。。。。 好饱。。 真系好饱下次可以试吓其他嘢

我有自备餐盒,环保d嘛~ 佢个木子壹号入面有仙草
, 圆子, 芋圆, 芋泥,椰汁。

下次可以试吓其他嘢
木子壹号