2019-09-10
.KOI Thé芋圆奶茶中杯 $30.首先讲下个茶底用既系阿萨姆红茶名字其实都吾重要但重点系佢同个奶味好香好夹😍反而如果叫佢另一个个招牌乌龙茶就有点味道太抢太出同埋会盖过哂d奶味所以吾recommend红茶本身个味道同奶味好夹5:5比例🌓甘样完全吾会喧宾夺主/出现某个味道太出既艇况.另一样要赞既系每次要会叫少冰既但系佢并无因为少左冰而加左水甘❄味道吾会因为甘所以淡左 (平时饮开天仁茗茶同share tea基本上一叫少冰就饮到个味会淡左好多)而系能够保持番果个味道既个质量间间都好standard做得不错👍🏽.到我既新宠芋圆真心系呢半年至一年既最爱💕本身芋圆系早几年传入来香港当时都仲系大大粒甘净系同糖水同时出现但系原来佢变身细细粒之后同奶茶系甘夹🥰另一个highlight就系芋圆入面有芋头粒粒令到杯奶茶都有淡淡芋香味好好饮😋芋圆呢样野好特别佢有点似许留山小丸子但系又无佢甘痴牙🦷有点烟韧但系又吾会话觉得个口感好胶好假🤮同埋平均每杯都好多芋圆饮到最后都会仲有😊.要讲样差既野系佢真系好q多人排队好q慢要等劲耐无番15-20mins基本上都拎吾到🤔比起其他台式店价钱佢中上价啦大杯都over$30但
KOI Thé
无番15-20mins基本上都拎吾到🤔
比起其他台式店价钱佢中上价啦
大杯都over$30
但好就好在佢有小杯size$21
细细杯过下口瘾都几好 (不过又吾系几够喉🤔)
细细杯又好似吾会好肥甘🐷
然后尖沙咀店只有中杯供应
而且价钱$30仲要比较贵🤔
其他店小杯$21 中杯$25 大杯$33
平好多
overall 来讲
🌕🌕🌕🌕🌕(5/5)
KOI应该变左我饮得最多既台饮店
每次都系encore同1杯芋圆奶茶