2021-05-12 28 浏览
香港嘅夏天真系热得恐怖 乜都唔做就咁企喺条街已经个人可以出汗 所以台式饮品店越开越多 仅有一间喺左近是有原因的沐隐 我已经帮衬过好多次 由于佢嘅选择好多 而且不定时推出季节限定饮品 所以每次饮嘅都不一样 没有重复小店对制作非常认真 严选台湾直送大甲芋头 小芋圆新鲜手工熬煮每一杯茶都是现点现萃保证每一杯新鲜制作采用4.3明治鲜牛奶非基因改造大豆奶绝不使用奶粉奶精采用新鲜果欲绝不使用果酱采用台湾天然蔗糖果糖喝得安呢期凤梨大热 我在超市买过的凤梨个个都好甜好香 唔知做饮品味道会系如何呢一于叫番杯芝士奶盖鲜凤梨沙沙 wo...味道实在太好 是香甜的凤梨香味 味道百分百真实 而且充满粒粒果肉 凤梨非常多汁 而且非常解渴 用了沙冰的概念 饮用后有种透心凉的感觉 一试难忘芝士奶盖大甲芋头鲜奶 另加$6芋圆 这个是店舖的大热产品 是店员推介给我的饮完之后第一个感觉系甜度啱啱好 本身我想叫少甜或者走甜 但系店员话冇得咁样叫 甜度系来自于原产品芋头打成蓉 入口细腻而且顺滑 充满浓浓的芋头香味 饮饮下其实会有啲饱 因为芋头泥会有点点饱肚感觉 芋圆新鲜手作打制 粒粒烟韧可口又弹牙 推介一定要加芋圆 加咗之后成

每一杯茶都是现点现萃保证每一杯新鲜制作
采用4.3明治鲜牛奶非基因改造大豆奶绝不使用奶粉奶精
采用新鲜果欲绝不使用果酱
采用台湾天然蔗糖果糖喝得安

芋圆新鲜手作打制 粒粒烟韧可口又弹牙 推介一定要加芋圆 加咗之后成个口感层次提升不少